zsíros hús
Hízótelepi hús
A különböző levágásra szánt állatokat többféle módon tartják. Az egyik ilyen típus az, amikor a különböző hízótelepeken az állatok olyan ételeket kapnak, ami olcsó, és gyorsan terebélyesednek tőle. Ilyenkor nem füvet legelnek szabadon, hanem kukoricát és különböző takarmánynövényeket kapnak. Ennek következtében az étrendjük olyan ételekből áll, amelyeknek magas az omega-6 zsírsav tartalma, és igen kevés az omega-3 zsírsav tartalom. A tartási körülmények miatt az állatoknak nem sok mozgástere van, ezért sok felesleges zsírt is felszednek. Így igencsak magas telített szírsav tartalommal fog rendelkezni a hús. A gyors növekedésnek köszönhetően, pedig egyáltalán nem a legjobb fajta hús alakul ki.
Mivel erre vonatkozó rendelkezések nem nagyon vannak, ezért sok hipermarketben, de néhány hentesnél is ezeket, a rossz minőségű, egészségtelen húsokat lehet kapni. Válassz olyan állatok húsát, amiket levágás előtt szabadon tartottak, így egészségesebb és megbízhatóbb termék kerül az asztalra.