
5 nyomós ok, hogy fogyassz egy kis diót!
Inzulintermelés
A cukorbetegnek nagyon megéri a dió fogyasztása, mert olyan tápanyagok találhatók a dióban, amelyek jótékony hatással vannak a szervezet inzulin termelésére. Többek között a nagy mennyiségű omega 3 zsírsav tartalom miatt jelentkezik ez a pozitív hatás. Így aki sok diót fogyaszt, az javítani tudja a szervezet inzulin termelését. Ez akár 1-es típusú cukorbetegeknél is lehetséges, mert a legújabb tudományos eredmények szerint az inzulintermelés náluk sem minden esetben állt le, csak olyan minimális értéket vett fel, amelyet eddig nem tudtak mérni. Így ha valaki kitartóan fogyasztja az olyan élelmiszereket, például a diót, ami javíthatja az inzulintermelést, akkor megnövelheti valamennyire a saját inzulin termelését. Sajnos a betegségre nem jelent gyógyírt, de nagyobb mennyiségben fogyasztva, tényleg javítja az eredményeket. A cukorbetegség megelőzésében viszont kulcsfontosságú elem lehet.