Diabetikus bejgli diós töltelékkel
A karácsonyi időszak mindig a legnehezebb a cukorbeteg emberek számára, hiszen ilyenkor kell a leginkább ellentmondani a finom falatoknak. Hogy ne kelljen a bejglire is nemet mondanpod, most elhoztunk egy olyan diabteikus receptet, amit el tudsz készíteni te is otthon, így nyugodt szívvel, büntetlenül ehetsz Karácsonykor isteni bejglit! ;)
Hozzávalók a dióval töltött bejglihez:
Tésztához:
35 dkg liszt, ½ Ráma margarin, 2dkg élesztő, 1 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 2 tojássárgája, 0,5 dl tej, csipetnyi só
Töltelékhez:
25 dkg darált dióbél, 5 csapott evőkanál Canderel édesítőpor, 1 db reszelt jonathán alma, 1 púpozott evőkanál diabetikus sárgabarack lekvár, 2 evőkanálnyi diabetikus meggybefőtt kimagozva és apróra vágva, 1 csapott evőkanál Canderel kakaópor, csipetnyi só.
1 tojásfehérje a bekenéshez.