Diabetikus gyümölcskenyér
A gyümölcskenyér a világ egyik legjobban variálható süteménye. A tésztája nagyon sok "belevalót" elbír, tényleg csak a fantázián múlik, hogy milyen lesz a végeredmény. Mi most természetesen a diabetikus verziót mutatjuk be. Tökéletes kiegészítője lehet a karácsonyi menünek, de egyébként is az év bármely napján nagyon jó választás!
• 6 dkg fruktóz
• 6 db tojás
• 10 dkg darált mandula
• 8 dkg zsemlemorzsa
• 5 dkg diabetikus csokoládé
• 1 kiskanál fahéj
• 5 dkg szeletelt mandula
• 5 szem szegfűszeg
• 2 kiskanál Rama margarin
A tojások sárgáját a fruktózzal jól kikeverjük, majd a keményre vert tojásfehérjét hozzáadagoljuk. Hozzáadunk 10 dkg darált mandulát, a zsemlemorzsát, kevés reszelt csokoládét, a fahéjat és a szegfűszeget. Könnyedén átkeverjük.
Kikent, zsemlemorzsával is meghintett őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
A megsült tésztát kiborítjuk. Amikor kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival, amit 2 kávéskanál margarinnal hígítottunk. Megszórjuk a szeletelt mandulával.