Így távolíthatod el a permetszereket a zöldségekről és a gyümölcsökről
Az összes exportált zöldség és gyümölcs vegyszerrel permetezett. A legújabb tanulmányok szerint a betegségek akár 25 %-a is összefüggésben lehet a vegyi szennyezéssel! Rák, asztma, allergia, leukémia, terméketlenség/meddõség, idegrendszeri károsodás, születési és fejlõdési rendellenességek. Ezek mind kapcsolatba hozhatók a különbözõ vegyi anyagokkal. Ma már ott tartunk, hogy ún. többszörös kémiai túlérzékenység is létezik, ami egy olyan tünetegyüttes, amelyet környezeti mérgek váltanak ki az arra érzékeny emberekben. Az egyes növényvédő szerekkel kapcsolatban folyamatosan merülnek fel lehetséges egészségügyi problémák. Ezeket leggyakrabban csak közvetve állatkísérletek által fedezik fel, melyek megbízhatósága nem 100 százalékos, amit az engedélyezés folyamatában úgy érezzük túlzottan is figyelembe vesznek. A lakosságra kifejtett hatása szempontjából igen fontos feltételezhetõen hormonhatású, vagy az immunrendszert (az emberek a betegségek elleni védekezõ rendszerét) károsító hatóanyagokat nem kezelik a súlyuknak megfelelõen. Az eddigi gyakorlat szerint a biztonsági kételyek felmerülése után a hatóanyagokat még évekig lehet minden korlátozás nélkül használni.