Hozzávalók
- 18 dkg gluténmentes lisztkeverék/ bármilyen liszt
- 3 M-es tojás
- 1 csomag sütőpor
- 7 dkg eritrit
- 1-2 evőkanál édesítő
- 1,5 dl olaj/kókuszzsír
- 1 közepes alma
- 20 dkg sárgarépa
- 1 narancs leve, héja
- 5 dkg pirított dió
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
A tetejére
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál édesítő
- 1 evőkanál frissen facsart narancslé
- frissen reszelt narancshéj
- 5 dkg pirított durvára vágott dió
Elkészítése
A tojásokat az édesítőkkel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat. A sárgarépát és az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a narancs levét és héját. A szárazanyagokat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőporral a pirított durvára vágott dióval és a fűszerekkel összekeverjük. A tojásos keverékhez adjuk először az almás-répás keveréket, majd az összekevert szárazanyagokat. 22 cm-es sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk a tésztát, majd 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt a tejszínt habbá varjük édesítjük és egy kis narancslével és nagrancshéjjal ízesítjük és a kihűlt torta tetejét megkenjük vele. Pirított durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét és narancs darabokkal és árvácskával díszíthetjük a torta tetejét.
Jó étvágyat hozzá!