
Egészséges, diabetikus szaloncukor házilag, cukor nélkül
Reform cukormentes szaloncukor (kókuszos-mandulás)
Hozzávalók:
50 dkg mazsola
20 dkg őrölt mandula (eredetileg mogyoró, de arra nekem allergiám van)
10 dkg kókuszreszelék
2 bio citrom reszelt héja vagy citromolaj
csipet őrölt fahéj
5 dkg méz (háát, én ezt teljesen kihagytam, szerintem így is összeállt és elég édes is volt)
A mazsolát forró vízzel leöntöttem, és kb. 5 percig állni hagytam. Közben kimértem a mandulát, a kókuszreszeléket, lereszeltem a citrom héját, fűszereztem a fahéjjal, majd leöntöttem a mazsoláról a vizet, és mindent a fémkéses robotgépbe dobtam és összedolgoztam.
Szerintem így is összeáll a massza, de segíthetsz rajta pici vízzel vagy akár mézzel is. Evőkanállal adagoltam a vizes tenyerembe a darálékot, és szaloncukor szerűre formáztam. Kész, mehet a szép, színes papírba, de ha szeretnél rá bevonatot, az is megoldható.
15 dkg pálmazsírt/kakaóvajat felolvasztottam és összekevertem 5 dkg karobporral és néhány csepp steviával. Kicsit vártam, hogy ne legyen se túl forró, se túl híg a máz, és ebbe mártogattam a szaloncukrokat. Hűtőben hagytam megdermedni és egyesével becsomagoltam őket (ld: legelső fotó).
Nekem is, a gyerekeknek is nagyon ízlett, tökéletesen megállja a helyét az igazi szaloncukor helyett/mellett.
Lehet, hogy a fele adag is elég lesz elsőre, én is csak annyit mertem bevállalni, és így is lett vagy 30 szaloncukrunk!
És természetesen működik a recept "rendes" olvasztott csokival is, ha valaki abba kívánja mártogatni a "cukorkákat".
Cukormentes szaloncukor (rumos-diós) a következő oldalon! Lapozz.
Egy tökéletes karácsonyi ajándék cukorbetegeknek! Vércukorcsökkentés elegánsan és ízletesen! Részletekért kattints a képre: