10 zöldség kombináció, amit nem érdemes kihagyni 1. rész
Karfiol és brokkoli
Egy klasszikus párosítással kezdünk, amelyet sokan szeretnek, mégsem látni olyan sok receptet, ami mindkét zöldséget felhasználja. A karfiol és brokkoli párosa zöldséglevesekben szokott a leggyakrabban előfordulni. Ilyenkor persze nem csak ez a két hozzávaló van a levesben, de mégis kitűnik a levesből, hogy milyen jól kiegészíti egymást ez a két, felépítésre is hasonló zöldség.
Használhatók még főzelékekbe, esetleg szendvicsekbe, vagy akár egy kis előfőzés után valamilyen szósz, vagy öntet mellé mártogatva is finom. A karfiol és a brokkoli kettőse egytálételekben is jól érvényesülnek, de köretként is nagyon népszerűek. Csinálhatunk belőlük olyan párolt zöldség köretet, amelyben nincs is más zöldség, csak a karfiol és a brokkoli.