Paradicsom és zöld kaliforniai paprika
Paradicsom és paprika
Magyarországon az abszolút legnépszerűbb zöldség kombináció kétségkívül a paradicsom és a paprika kettőse. Gondoljunk csak a jó magyar lecsóra, ami tulajdonképpen erre épül. A paradicsomot, főleg a spanyol és mexikói konyhában, de a világ más tájain is előszeretettel fogyasztják. Az édes ízű paprika viszont tipikusan a magyar konyhára jellemző. Ugyan a spanyolok és a mexikóiak szintén használnak nagy mennyiségben paprikát, de ők kimondottan a csípős ízek miatt, nem azt az édes fajtát, amit mi és sokszor nem is paprikát, hanem chilit választanak, ami viszont már teljesen más kategória.
A paradicsom és paprika kombinációjának számos felhasználási területe létezik kezdve a szendvicsektől, a rántottán át, egészen az egytálételekig. Ízvilágban tökéletesen kiegészíti egymást ez a két egészséges zöldség. Aki még nem próbálta ki, az tegye meg, akár egy szendvics mellé is.