Alma töltelék hozzávalók:
60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
5 dkg glukonon,vagy fruktóz
15 dkg diabetikus baracklekvár
8 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk.
Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük.
A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk.
A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük.
A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk.
Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.
Kalóriatartalom: 164 kcal
Képek: zamatesillat.blogspot.com