3. Segíti a tápanyagok felszívódását
Ha szervezeted nem vesz fel elég tápanyagot az elfogyasztott élelmiszerekből, akkor az avokádó megkönnyítheti ezt a folyamatot számodra a benne található nagy mennyiségű karotinoknak és likopinnak köszönhetően. Ezek a vegyületek képesek enyhíteni a gyulladást a belső szervekben, (köztük a gyomorban) ez pedig elősegíti az ásványi anyagok, vitaminok és egyéb tápanyagok felszívódását.
4. Súlyleadás
Ha megnézed az avokádóban található zsírok és kalóriák mennyiségét, biztosan nem a súlycsökkentés lesz az első dolog, ami eszedbe jut – mégis ez a minden tekintetben „gazdag” gyümölcs az egyik leghatékonyabb természetes fogyasztó. Ezt a benne található monoszaturált zsírsavaknak köszönheti, amik erősen fokozzák a szervezet zsírégető folyamatának hatékonyságát. Laktató jellege miatt az emberben tovább marad meg a „jóllakottság” érzete, ami kevesebb felesleges ételfogyasztáshoz vezet a nap során.
5. A szív- és érrendszer egészségére
Ha családodban korábban már felbukkant valamilyen szív- és érrendszeri betegség, vagy szimplán olyan életmódot folytatsz, ami elhanyagolja szervezetednek ezt a részét, akkor napi egy avokádó elfogyasztásával nagyban csökkentheted a rád leselkedő egészségügyi fenyegetést.
A szívkoszorúér betegségei az elsők között járnak a halálokok listáján, és ezért a modern társadalom poliszaturált zsírsavakban gazdag étrendje a hibás. Ennek az életveszélyes állapotnak a megelőzésében segítenek az avokádókban található zsírsavak.