Reggeli után nő legjobban az inzulin érzékenység
Egy új vizsgálat szerint, melyet Ahmed Saad vezetésével a Rochesterben lévő Mayo Klinikán végeztek 20 egészséges személyen, ezt a nézetet részben módosítani szükséges. A vizsgált személyek mind reggelire, mind ebédre, mind vacsorára normális, azonos szénhidrát tartalmú vegyes étkezésben részesültek. Azt találták, hogy a három főétkezés közül reggeli után nőtt legjobban az inzulin érzékenység, ekkor vették fel a sejtek leggyorsabban a táplálékból származó glukózt, ekkor blokkolódott leginkább a máj glukóz leadása. Ezek után a vizsgálóknak ki kell deríteni, hogy mennyire lehetnek jellemzőek az eredmények 1-es típusú cukorbetegségben és ez milyen mértékben módosíthatja a mesterséges hasnyálmirigy inzulin adagolásának programozását.
Forrás: Diabetes, 2012. november