Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
1. Egy közepes méretű tepsit (kb. 20x30) alját kibéleljük sütőpapírral (kis zsiradéktól odaragad).
2. A tojásokat ketté választjuk.
3. A tojásfehérjét + egy csipet sót kemény habbá verjük.
4. A tojássárgáját is felverjük a hozzáadáott cukorral.
5. Hozzákeverjük a gesztenyelisztet (+sütőport), a kakaóport, a rumaromát (habverővel, legyen habos)
6. Beleforgatjuk a tojásfehérjét.
7. A tepsibe öntjük, elegyengetjük.
8. Megszórjuk a barackkal és dióval (ne tegyünk rá túl sokat, különben a súlya lehúzza a tésztát!!)
9. A forró sütőbe toljuk, 5 perccel később visszább vesszük a hőfokot, kb. 160 fokra.
10. Kb. 20-23 perc alatt készre sül.
11. Meg lehet szórni ízlés szerint eirtrittel, Xilittel vagy más édesítőszerrel.
Várjunk kicsit, amíg kihűl, majd még melegen várjuk körbe. Könnyen le fog válni. Várjunk most, míg teljesen kihűl! Könnyű volt kiemelnem is fordítás nélkül, egyáltalán nem tört meg.
Vigyázzatok, mert olyan puha, hogy könnyű összenyomni :)
Ha kihűlt, folpack alatt napokig puha marad, szeletelve is.
Forrás: Borbély Angi – Angelocska