Elkészítése:
1. A magokat szárazon megőröljük, lehetőleg úgy, hogy maradjanak benne kis darabos részek, de legyen teljesen finomra, lisztre őrölt része is.
2. Az aszalt gyümölcsöket kb. 2 órára beáztatjuk, majd aprítógépben egy nem túl homogén, lekvárszerű pépet készítünk. Ha túl sűrű, az áztató vízből tehetünk még hozzá.
3. A kakaóvajat felolvasztjuk, és a gyümölcsös masszába keverjük a kakaóporral, vaníliával és a maca porral együtt.
4. A száraz magkeveréket összegyúrjuk a kakaós lekvármasszával.
5. Egy sütőpapírral kibélelt tálcára egyenletesen elterítjük, a tetejét meghintjük kakaóporral, és egy két órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Ha kihűlt és összeállt, szeletekre vágjuk, úgy tálaljuk.
Forrás: Antalvali