Táplálkozással kapcsolatos tanulmányaimat a SOTE-EFK Dietetika szakán folytattam, ahol 2003-ban végeztem. Munkámat budapesti kórházakban (OGYIK, Péterfy Sándor utcai kórház), és az OÉTI-ben is folytattam. Jelenleg dolgozom a Ciris Budapest Nemzetközi Reprodukciós Intézetnek, foglalkozom magántanácsadással, betegoktató irodalmakat állítok össze, előadásokat tartok iskolák, klubok számára; több évi, a diabétesz témájához kapcsolódó dietetikai cikkírást könyvelhetek el a Dr. Info magazin számára. Kétgyermekes családanyaként szívügyem az egészségvédő, preventív táplálkozás gyakorlata és terjesztése, a betegségekhez kapcsolódó diéták megismertetése azokkal, akik e szelíd és természetes, de annál hatékonyabb gyógymódot is szeretnék - vagy kénytelenek - az életük részévé tenni. Vallom, hogy a mai élelmiszerkínálatban nem könnyű valódi kontroll alatt tartani mindennapi táplálékainkat, de odafigyeléssel, utánajárással és tudatos választással fellelhetőek a szervezet számára megbízható, minőségi nyersanyagok, élelmiszerek. Fontos, hogy a hangsúlyt minden esetben a betegségek megelőzésére kellene helyeznünk - melyet az utókor számára már kisded korban, helyes táplálkozási példamutatással kellene bevezetnünk. A már kialakult kórállapoton pedig úgy segíthetünk, illetve úgy tarthatjuk kontroll alatt – táplálkozás-élettani szempontból, ha törekszünk a témához kapcsolódó dietetikai tudást megszerezni és az életmódunk szerves részévé tenni.
Cseri-Holzmann Brigitta online tanácsadó
A mai naptól az ONLINE TANÁCSADÁS rovatunkban várja kérdéseiket Cseri-Holzmann Brigitta, dietetikus. Segítségével könnyebben megismerhetjük a betegségekhez kapcsoló diétákat. Íme pár szó munkásságáról, céljairól.