Segíthetnek a csonthéjas magvak a vércukorszint stabilizálásában a 2-es típusú cukorbetegeknél
Csonthéjas magvak
A csonthéjas magvak egy olyan élelmiszercsoport, amely hasznos lehet minden cukorbetegnek, illetve azoknak is akiknél a cukorbetegség kialakulásának a kockázata elég magas, vagy csak egyszerűen egészségesen szeretnének élni, anélkül, hogy tartaniuk kellene a cukorbetegség kialakulásától! A szakemberek egyet értenek abban, hogy ezeknek a fajta magvaknak a fogyasztása egészséges, és számos jótékony hatással bírnak a szervezetre. Fogyasztásuk egyedül abban az esetben nem javasolt, ha allergiás reakciót vált ki, ami nem is olyan ritka eset.
A csonthéjas magvakról lesz szó a továbbiakban, de először nézzük meg, hogy pontosan milyen magvakat takar ez az elnevezés. A csonthéjas magvak csoportjába az alábbi magvak tartoznak:
· mandula
· pisztácia
· dió
· kesudió
Bár a mogyoró (nem földimogyoró) is a csonthéjas magvak közé tartozik, a kutatás vezetői szerint annyira más a hatása, hogy jelen esetben, tehát a vércukorszint csökkentésében nem játszik szerepet. Tehát egyenlőre a fentebb felsorolt 4 csonthéjas magról bizonyosodott be, hogy hasznos lehet a vércukorszint csökkentésében.