Csonthéjas magvak
Csonthéjas magvak tanulmány
A kutatás egyik fő célkitűzése az volt, hogy bebizonyítsa a csonthéjas magvak napi szintű fogyasztása képes a vércukorszintet tartósan csökkenteni, stabilizálni. A kutatás időtartama három hónap volt, mely során többféleképpen is kipróbálták a csonthéjas magvak hatékonyságát.
A tanulmány elkészültéhez 450 2-es típusú cukorbeteg járult hozzá. Egy részük naponta kétszer csonthéjas magvakat fogyasztott, míg másik részük nem kapott ebből a tápláló finomságból. Az étrendjük és az életvitelük megegyezett.
A kutatás során végzett vizsgálatok nem csak arra vonatkoztak, hogy három hónap elteltével mennyire volt hatékony a csonthéjas magvak fogyasztása. Egy másik típusú mérés az volt, hogy éhgyomorra, legalább 8 óra nem evés után, tehát reggel felébredve, mekkora a vércukorszint, és milyen változásokat tud előidézni a csonthéjas magvak fogyasztása. A kutatók azt is vizsgálták, hogy milyen étkezés helyett, illetve mellett, előtt, vagy után a leghatékonyabb a csonthéjas magvak hatása, rövidtávon és hosszú távon egyaránt.