Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 tk só
- 1/4 bögre liszt
- 1/4 bögre parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- őrölt bors
- 2 ek olaj (a sütéshez)
Elkészítés
A lereszelt cukkinit egy tálba tesszük, megsózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
Egy nagy tálban összekeverjük a cukkinit, a lisztet, a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást, és ízesítjük sóval és borssal.
Egy kisebb serpenyőbe tesszük az olajat, majd amikor már elég meleg, ráteszünk egy nagy kanál tésztát. 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Még melegen tálaljuk.
Javaslat
Hagyjuk kicsit vastagabbra, mert könnyen szakadhat, illetve alacsony lángon süssük türelmesen, nehogy katyvasz legyen belőle.