12. Diófélék – Noha egy maréknyi belőlük 165 kalóriát tartalmaz, akik rendszeresen fogyasztanak belőlük, kevesebbet esznek a főétkezések során. Mindemellett gyorsítják az anyagcsere folyamatokat és értékes omega-3 zsírsavakat tartalmaznak.Ráadásul már napi 10 szem pekándió fogyasztása is, jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
13. Magas rosttartalmú gabonafélék – Kutatások bizonyítják, hogy jelentősen csökkentheti az étvágyát, ha a reggelt egy tál magas rosttartalmú gabonapehellyel indítja.
14. Csípős pirospaprika – A chiliben és az erőspaprikában található capsaicin elnyomja az étvágyat, gyorsítja az anyagcserét.
15. Fehér akácvirág tea – lúgosító hatású, ezért telítettség érzést is generál. Étkezés után fogyasztva több időt ad ezáltal a hasnyálmirigynek is inzulint termelni, hiszen több időbe telik, míg megemésztődik az étel a gyomorban. Nem beszélve arról, hogy egy igazán finom zamatú, gyögynövény teát iszunk meg általa. :)