A cukorbetegség és a helyes táplálkozás!
Egy általános szabály: a modern diabéteszes táplálkozásnál a legfontosabb az egészséges étkezés betartása, amely a nem cukorbetegek megfelelő táplálkozása is.
Az evés és az ivás a hétköznapi ember életében fontos szerepet játszik. A dietetikusok legfőbb feladata, hogy megmutassák valójában mi is az a helyes és egészséges táplálkozás. Legtöbbször a helyes étkezés és – ha szükséges – súlycsökkentés is elegendő a vércukorszint csökkenéséhez. Fontos megemlíteni, hogy 2-es típusú cukorbetegséghez legtöbbször a túlsúlyon és az egészségtelen táplálkozáson át vezet az út.
Friss gyümölcs, zöldség, saláta, tenger gyümölcsei, sovány hús, teljes kiőrlésű termékek, rizs, tészta vagy zsírszegény tejtermékek az alapjai az egészséges táplálkozásnak a dietetikusok szerint. Az egészséges táplálkozás irányelvei kimondják, hogy a napi változatos étrendben mindent szabad fogyasztani, de mértékkel. Éppen ezért az ösztönzésnek a táplálkozási ajánlások alapján kell határt szabni.