Ki ne vágyna ebben a nagy melegben valami finom, hűsítő és cukormentes finomságra? Persze el lehetne menni a sarki cukormentes cukrászdába, amit az egyik cikkünkben meg is írtunk merre is találhatóak, de sokkal egyszerűbb, na meg hát gazdaságosabb is, ha otthon mi magunk készítjük el. Nincs sok mindenre szükségünk a hozzávalókon kívül csak egy tartót kell biztosítani hozzá. Lehet különböző formákat boltokban venni, főleg home decorral foglalkozókban találhatunk ilyeneket. A határ a csillagos ég, csak a képzeletünk szab határt annak, hogy milyen fajta fagyikat készítünk el. Mivel mindenki más fajtát szeret és más a kedvence, ezért 3 különbözű ízesítésű fagyi recepttel kedveskedünk nektek. Egy egyszerű könnyed kicsit citromosabb kesernyésebb ízűvel, egy epressel, mert hát ki ne szeretné a gyümölcsös fagyikat, és persze egy különlegesebbel, ami a pedig egy whiskey fagyi lenne.
Kókusztejszínes álom
Recept:
500 ml kókusztejszínt összekeverünk egy lime levével és 4 ek eritrittel. Jól összedolgozzuk, majd a formába rakjuk. 3 órára a fagyasztóban hagyjuk megdermedni. Amíg a fagyasztóban hűl a kókusztejszzínes csoda, addig mi türelmesen várjuk, hogy teljesen átfagyjon és készülhetünk a csodás tejszínes krémes ízre. Természetesen sima tejszínnel is működhet. Ha pálcikás formába rakjuk, akkor 13-14 db lesz belőle. Természetesen más édesítőt is használhatunk. Mindig kóstolgassuk, hogy a saját ízlésünknek megfelelő édes ízt kapjunk.
Epres fagyi
Recept:
200g zsírszegény túrót, ugyanennyi epret, 1dl cukormentes habtejszínt, és 6 ek eritritet turmixgépben simára turmixolunk. 3-4 órára folpack-kal lefedve berakjuk a fagyasztóba és kész is. Itt is, ahogy az előző fagyinál, bármilyen édesítő megfelelő, amit éppen használ az ember.
Whiskeys fagyi
Recept:
1dl frissen főzött kávé, 4 dl cukormentes habtejszín, 1 dl whiskey, 5 ek eritrit. Felverjük a habtejszínt az 5 ek eritrittel, majd a 1 dl whiskeyvel összekeverjük a 3 dl frissen főzött kávét és végül a 2 “masszát” egymásba forgatjuk. Majd 3-4 órára mélyhűtűbe tesszük.