Újra iskola – a legegészségesebb tízórai ételek cukorbetegeknek
Szendvics
Az egyik legegyszerűbb választás a szendvics készítése, és csomagolása. Ahhoz, hogy egészséges legyen egy szendvics az egyik legfontosabb, hogy milyen pékárú adja az alapját. Az mindegy, hogy milyen típusú, így lehet kenyér, kifli, zsemle, bagett, vagy bármilyen másféle pékárú. A fontos, az, hogy egészséges alapanyagokból készüljön. Jó lehet a különböző magos változatok, teljes kiőrlésű gabona, rozskenyér, zabkenyér, vagy hasonlóan egészségesebb fajták.
A szendvicsbe érdemes egy kis felvágottat is tenni. A kiválasztása során, természetesen azon túl, hogy olyat tegyünk bele, amit szívesen megeszik a gyerek, az is legyen szempont, hogy minél kevésbé legyen romlandó. A különböző sonkák és párizsik például, főleg a melegebb őszi időben könnyen megromlanak, ezért nem feltétlenül ajánljuk a használatát. Az egyik legjobb választás ebből a szempontból a különböző szalámi fajták. Ha viszont tényleg hamar megeszik a szendvicseket, akkor nyugodtan lehet könnyen elromlandó ételt is csomagolni. Ez főleg abban az esetben szokott előfordulni, ha nincs idő, vagy igény otthoni reggelire.
A következő oldalon még több szendvicssel kapcsolatos tanácsot!