
Grapefruit lé
Miért is olyan jelentős a felfedezés?
Ha valóban sikerült a grapefruit levének fogyasztása a vércukorszint csökkenése közötti kapcsolatot igazolni, akkor az valóban nagy felfedezés. Az egyik oka ennek, hogy a gyümölcsökben nagy mennyiségű természetes fruktóz található, ami az inzulintermeléstől függetlenül megemeli a vércukorszintet. Így a cukorbetegek csak korlátozott menyiségben fogyaszthatnak gyümölcsöt. Ez miatt pedig sok és ásványi anyagtól, és még annál is több vitamintól eshet el a szervezetük.
Ha viszont a grapefruit és más gyümölcsök is, összességében vércukorszint csökkentő hatással lennének a szervezetre akkor a cukorbetegek is nagyobb mennyiségben fogyaszthatnának gyümölcsöket. A grapefruit erős hatása is igen lenyűgöző, hiszen a metformin-nal nagyjából megegyezik. Ennek köszönhetően, pedig a jövőben akár az is előfordulhat, hogy nem a gyógyszertárban szerezzük be a megfelelő készítményeket, hanem a zöldség-gyümölcsösnél fogunk sorban állni.