Mivel segít a kókuszolaj a cukorbetegeken?
Ha Ön cukorbeteg, vagy annak peremén egyensúlyoz, a legtöbb zsír fogyasztását kerülnie kell. A kókuszolaj azonban más. Mivel segít stabilizálni a vércukor szintjét, és elősegíti a túlsúly leadását, az egyetlen olyan olaj, amelyet egy cukorbeteg is fogyaszthat.
Létezik egy zsír, amelyet minden cukorbeteg félelem nélkül fogyaszthat. Ez pedig nem más, mint a kókuszzsír, amely nem csak, hogy nem járul hozzá a diabéteszhez, de segít szabályozni a vércukrot, miáltal csökkenti a betegség hatásait. A közepes szénláncú zsírsavakat tartalmazó zsiradékok triglicerid formájában képesek a felszívódásra, így közvetlenül és változás nélkül jutnak át a bélnyálkahártya sejtjein keresztül a máj kapuérrendszerébe. Nem a nyirokkeringésen keresztül jutnak a vénás keringéssel a májba.
A kókuszolaj kevesebb terhet ró a hasnyálmirigyre, ezáltal csökken annak terhelése az étkezések alatt, amikor is a leghevesebben termeli az inzulint, így hatékonyabban tud működni. A kókuszolaj abban is segít, hogy energiát szolgáltasson a sejteknek, mert enzimek, vagy inzulin nélkül is könnyedén felszívódik. Kimutatták, hogy fokozza az inzulintermelést, és a vércukor hasznosulását. Az étrendbe iktatott kókuszolaj más olajokkal összehasonlítva fokozza az inzulin szállító- és kötőképességét.