Az inzulinérzékenység és a méz kapcsolata
A méz ugyanis képes arra, hogy fenntartsa a jó inzulinérzékenységet. Az inzulinérzékenység csökkenése az első jele annak, hogy a cukoranyagcsere felborult. És az inzulinérzékenység csökkenése, más néven inzulinrezisztencia miatt nemcsak cukorbetegség, de elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, sztrók (agyi katasztrófa) és magasvérnyomás fenyegeti az arra hajlamos embereket.
A kockázatok elkerülése
Az inzulinérzékenység megőrzése viszont csökkenti ezeknek a betegségeknek a kockázatát.
A bizonyíték
"Kísérleti bizonyítékok támasztják alá, hogy a méz fogyasztása - szemben más édesítőanyagokkal - javíthatja a vércukor-szint ellenőrzés alatt tartását és az inzulinérzékenységet" - jelentette ki előadásában David Baer.