Tormás fejes saláta
¼ fej saláta
25ml tejföl
25ml kefír
10ml citromlé
10g ecetes torma
kis csokor kapor (szárított is jó)
pici só
5-10 csepp Polisweet
Sonkástekercs elkészítése
Szeleteltd fel a karajt, kicsit kloffold vékonyra, majd sózd és fűszerezd be. Fektesd rá a sajt-, és gépsonka szeleteket.Tekerd fel és tűzd össze egy hústűvel vagy fogvájóval. Ezután hevítsd fel az olajat és mindkét oldalát pirítsd meg, majd kicsi vízzel felöntve fedő alatt párold meg.Ha megpuhult a husi, rövid pihentetés után 2-3 cm-es szeletekre vágva tálalhatod is a sütés közben elkészített salátáddal.
Tormás fejes saláta elkészítése
Először is készítsd el dresszinget.
Keverd össze a tejfölt, kefírt,citromlevet, tormát, kaprot, sózd meg és csepegtesd rá ízlés szerint a Polisweetet.
Maximum félórával a tálalás előtt adagold hozzá a megmosott, felaprított salátaleveleket.
Tehetsz hozzá akár lilahagymát,paradicsomot,paprikát, uborkát is ha szeretnéd. Én fokoznám az ízélményt néhány gerezd foghagymával is.