Hogyan fogyaszd?
Ha a spárgát párolod, fontos, hogy vízben párold, és a lábasba mindig állítva helyezd bele. A tetejében van ugyanis a legtöbb értékes anyag, amelyeket így nem főzöl ki belőle. A felső része ráadásul sokkal puhább, ízletesebb, fektetve szétfőne, mire a szára megpuhul. A spárga szára lehet kesernyés is, ami nem a frissességétől függ, hanem attól, hogy az adott rész mennyire közel helyezkedett el a gyöktörzshöz. A fehér spárgát mindig meg kell pucolni, a fejtől lefelé haladva vékonyan, de a zöld spárga esetében ez gyakran elhanyagolható. Ha azonban keserű spárgát fogtál ki, csak a tetejét használd, mert semmilyen ízesítővel sem tudod megszüntetni a kellemetlenséget, és az egész étel ehetetlenné válhat. Az enyhe keserűség cukorral, sóval vagy citrommal eltüntethető.