Miért érdemes a stevia-t használni, mint cukorhelyettesítőt?
A stevia
A stevia cukorhelyettesítőt számos népszerű termékben megtalálhatjuk, többek között a cukormentes üdítőitalokban is. A stevia tulajdonképpen egy növény, pontos nevén: Stevia rebaudiana. Paraguayban és Brazíliában termesztik, ahol már több száz éve használják a különböző élelmiszerek édesítésére, illetve gyomorégés, és gyomorpanaszok enyhítésére.
Maga a stevia növényből kinyert édesítőszer kalóriamentes, és fogyasztása egészséges. De ez nem minden termékre igaz. Mint minden bolti termék esetében, itt is figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a gyártók előszeretettel teszik tele a termékeket különböző tartósítószerekkel és mesterséges anyagokkal. Így attól függetlenül, hogy egy termék steva-t tartalmaz cukor helyett, még nem biztos, hogy csak természetes anyagokat tartalmaz.