A stevia növény
Sokkal édesebb, mint a cukor
Az egyik első dolog, amit érdemes tudnod a stevia előnyeiről, hogy édesebb, mint a cukor. Ezt pedig annak ellenére képes elérni, hogy kalóriamentes. Maga a növényi kivonat pedig 200-szor édesebb, mint a granulált kristálycukor. De ettől nem kell megijedni, mert a stevia nem koncentráltan kerül a termékekbe. Viszont jó ha tudjuk, hogy nincs szükség akkora mennyiségre belőle, mert viszonylag édes.
Sütésre is használható
A stevia, mint cukorhelyettesítő kiváló lehetőség arra, hogy finom süteményeket egyél. A sütésben is remekül felhasználható, de arra figyelni kell, hogy kevesebbet kell beletenni mint kristálycukorból, hiszen az előbb beszámoltunk róla, hogy egy intenzívebb ízvilágról van szó. Az átváltó szám nagyobb mennyiségnél, már igencsak nagy különbségeket jelent. kb. 1,5 teáskanálnyi stevia felel meg, 1 evőkanál kristálycukornak. Ez persze márkánként eltérhet, de nagyjából ennyire kell számítani.