Az étkezés utáni vércukor kiugrások negatívan befolyásolják a munkavégzést
A kérdőívet kitöltő 519 beteg dolgozott átlag heti 35 órát. 68%-uk nyilatkozott úgy, hogy problémái vannak a vércukor stabilitással, 64% pedig kifejezetten az étkezés utáni hiperglikémiára panaszkodott, 17%-uk hetente 3 vagy több étkezés utáni hiperglikémiás epizódról számolt be. Ami a munkavégzésüket illeti, 27%-uk a magas vércukrok miatt valamit mulasztott a munkája kapcsán, 19%-uk előbb hagyta abba a munkát, 10%-uk pedig aznap kihagyta a munkát. Akik a magas vércukrok ellenére folytatták a munkát, azok 71%-a panaszkodott csökkent produktivitásról, 54%-uk nehezebben koncentrált, 45% csökkent teljesítő képességet érzett, 44%-uknak szünetet kellett tartani, 28%-uk több hibát vétett, 11%-uk megváltoztatta az aktuális megbeszélések időpontját, 10%-uk pedig kihagyott egy tárgyalást.
Forrás: EASD Kongresszus, Stockholm