A zöldséges lasagne elkészítése:
A gombát az olajon sóval, borssal, petrezselyemmel megpároljuk, a répát lereszeljük. A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a darált husit és felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. Kb. 1 óra alatt jó sűrűre főzzük. Ezalatt elkészítjük a besamelt is. Az olvasztott vajba szórjuk a lisztet, majd felöntjük a hideg tejjel és csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük. Jöhet a rétegezés: alulra egy kevés paradicsomszószos husi kerül, rá egy réteg tészta, arra a párolt gomba és a reszelt répa fele, a besamel harmadával. Megint tészta jön a maradék paradicsomszósszal, gombával, répával és a besamel harmadával. Végül tészta a maradék besamel és a tetejére a reszelt sajt. 200 fokos előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
A zöldséges lasagne tápanyagtartalma:
A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Energia
Szénhidrát
Fehérje
Zsír
1 adag
683 kCal/
45,6 g
35,1 g
39,5 g
Teljes mennyiség
2732 kCal/
182,4 g
140,4 g
158 g
A teljes mennyiség tápanyagtartalma 4 adagra vonatkozik.
Forrás: Cukorbeteg konyha