
Baktériumölő fahéj
Fogyasztó hatású fűszer
A cukorbetegség kontrollálása
A 2-es típusú cukorbetegség hátterében a szervezet csökkent inzulinérzékenysége áll, aminek következtében a hasnyálmirigynek fokoznia kell a hormontermelést, egészen odáig, amíg ki nem merül. Erről a folyamatról, illetve magáról a betegségről bővebben olvashatsz korábbi cikkünkben.
Amerikai kutatók szerint a fahéj képes arra, hogy javítsa a sejtek inzulinérzékenységét. Mindezt olyan korábbi vizsgálatok eredményeinek összehasonlítására alapozták, melyek során a résztvevők 4-18 héten át napi legalább 120 milligramm, de legfeljebb hat gramm - ez utóbbi körülbelül két és fél teáskanál mennyiségnek felel meg - fahéjat fogyasztottak.
Az összehasonlító elemzések azt mutatták, hogy azoknál a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő vizsgálati alanyoknál, akik fahéjat fogyasztottak, csökkent az éhgyomri vércukorszint, javult a szervezet inzulinválasza, valamint az összkoleszterin és az LDL - más néven rossz - koleszterin szintje is. Szakértők szerint ez a pozitív hatás a fahéjban lévő fahéjaldehidnek köszönhető.
Keverd krómmal a maximális hatás elérése érdekében!
A króm az inzulinnal együtt közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, és segít a fehérjéket eljuttatni oda, hol szükség van rájuk. Elősegíti a fogyást, valamint megakadályozza, illetve csökkenti a magas vérnyomást.