vörös húsok
Vörös húsok fogyasztása
Az állati eredetű termékek közül az egyik legkárosabb hatással a különböző vörös húsok és feldolgozott húsok vannak a szervezetedre. Ezek tele vannak telített zsírsavakkal, amely káros a szívre és az érrendszerre is. Kis mennyiségben, és ha nem gyakran fogyasztod, akkor nem okoznak különösebb fennakadást, de a napi szintű táplálkozásra már nem alkalmas. Az étrend kialakításában a kiegyensúlyozottságnak nagy szerepe van, ezért ha valaki szereti a vörös húsokat, akkor nem kell teljesen lemondani a fogyasztásáról.
Tanulmányok már bebizonyították, hogy a vörös húsok, ha sokat fogyasztanak belőle, és gyakran akkor megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát, illetve a vastagbélrák kialakulásának az esélyit. Egyes szakemberek szerint az az ideális, ha az étkezések mindössze tíz százalékát fedezzük állati eredetű ételekből.