Diófélék
Magas Omega-3 zsírsav tartalmú halak
Ha valaki a húsokat részesíti előnyben, akkor az mindenképpen halat válasszon, mert azok a leghasznosabbak. Ezen belül is az olyan halakat érdemes fogyasztani, amelyeknek magas az Omega-3 zsírtartalma. Ezek közül a legismertebbek: lazac, hering, ajóka, szardínia, makréla, pisztráng, tonhal.
Teljes kiőrlésű gabonák
A gabonafélék közül pedig egyértelműen a teljes kiőrlésű változatokat tanácsos fogyasztani. Ezt nem csak az 1-estípusú cukorbetegeknek érdemes megfogadnia!
Diófélék
A diófélék, főleg a sió, több szempontból is hasznos az 1-es típusú cukorbetegeknek. Napi szintű fogyasztása bizonyítottan csökkenti a vércukorszintet, amelyet több kutatás is alátámasztott.
Tej és joghurt
A különböző tejtermékek is olyan élelmiszerek, amelyeket érdemes fogyasztani. Elsősorban a tej és a joghurt ajánlott, de a sajt, vagy a túró is jó választás. Nem csak állati eredetű tejben, vagyis többnyire tehéntejben érdemes gondolkodni, hanem a növényi eredetű tejeket is bátran ki lehet próbálni.