Sovány hús
Amint látjuk, a fehérje hosszabb ideig tartja a teltségérzetet, és az emésztés során több kalóriát éget. De szándékunk szerint óvatosan válasszunk fehérjét. A sötét színű hús hajlamos több zsírt tartalmazni, ami megsemmisíti az előnyöket. A bőr nélküli csirke nagyszerű választás, de néhány szelet marhahús is megfelelő minőséget biztosít. A fehér-, a feketepecsenye és a legjobb bélszín a legsoványabb húsok, adagonként kevesebb, mint 4 g telített zsírt tartalmaznak. Csak ragaszkodjunk a 10-12 dekás adagokhoz.
Hal
Az egyik legjobb fehérjeforrás a hal. Tanulmányok azt mutatják, hogy kielégítőbb, mint a csirke- vagy a marhahús, valószínűleg a fehérje fajtája miatt, amit tartalmaz. A legtöbb halban alacsony a zsírtartalom, és a kivételek általában egészséges zsír formájában - omega-3 zsírsav - találhatók. Az omega-3, ami a lazacban, a heringben és más zsíros halban található, megvéd a szívbetegségek és más krónikus betegségektől.
Forrás: hazipatika.com