8 ok, amiért érdemes diót fogyasztani
A dió az egyik legegészségesebb olajos gyümölcs a világon! Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és egészséges zsírokban is gazdag, ezért számos előny származik belőle. A táplálkozási szakértők is nagy előszeretettel ajánlják a fogyasztását, ételekben vagy kóstolónak egyaránt. De miért is jó diót ennünk?
A dió a haj szépségének a szövetségese. Ha rendszeresen fogyasztod, garantálod a szervezetednek és hajadnak a két legfontosabb ásványt, a vasat és a cinket, amitől megerősödik a hajszálak szerkezete és gyökereik. A dióban továbbá E-vitamin is van, amitől a hajad fénylő és egészséges lesz.
A dió fogyasztása által kizárhatók a szív-érrendszeri panaszok, hála a benne rejlő omega-3 zsírsavnak, amely csökkenti a vérben lévő rossz koleszterint, és meggátolja az artériák eldugulását. Mindemellett a dió javítja a vérkeringést.
A nap sugarai, a szabadgyökök, a nedvesség, a száraz levegő, hideg – ezek a tényezők mind hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez. Azonban ha egy marék dióbelet elfogyasztunk naponta, mindezt megállíthatjuk, vélik a szakértők. A dióban ugyanis sok az antioxidáns, ami harcol a káros tényezők ellen megóvva a sejteket és növelve azok élettartamát.