8 ok, amiért érdemes diót fogyasztani
A dió az egyik legegészségesebb olajos gyümölcs a világon! Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és egészséges zsírokban is gazdag, ezért számos előny származik belőle. A táplálkozási szakértők is nagy előszeretettel ajánlják a fogyasztását, ételekben vagy kóstolónak egyaránt. De miért is jó diót ennünk?
Szintén az antioxidánsok számlájára írható, hogy a dió gyógyszer a rák ellen. Jótékony összetevőjüknek köszönhetően segítik a szervezetet a regenerálódásban, megelőzik a sejtelváltozást és a kóros tumorok kialakulását.
A dió növényi rostban és fehérjében gazdag, ami által tovább érezzük jóllakottnak magunkat, éhségünket pedig könnyen csillapíthatjuk. A diót ajánlott mindenféle karcsúsító diétába bevonni, mivel sikeresen helyettesíti a szóját és a húst.