Magas fruktóz-tartalmú kukoricasziruppal készült ételek
A magas fruktóz-tartalmú kukoricaszirup rengeteg előrecsomagolt étel gyakori összetevője, mint például egyes sütiké, tortáké, nasiké. Ám a lényeg itt az, hogy a magas fruktóz-tartalmú kukoricaszirup komoly hatással van a súlyra, inzulinra és egészségre. Sok ételről nem is gondolnád, hogy kukoricaszirupot tartalmaz – például a ketchupról, a lekvárokról, a gumicukorról vagy a saláta-szószokról. Ha szeretnél az édesítőszer ezen formájától tartózkodni, akkor olyan termékeket válassz, melyek címkéjén cukor van megadva édesítőszerként. Persze mindenképpen fejben kell tartanod, hogy mind a cukor mind a fruktóz-tartalmú kukoricaszirup sok kalóriát jelent, tehát a legjobb, ha olyan ételeket fogyasztasz, melyek kevésbé édesek – így a vércukorszintednek is jobb lesz.Forrás: (Gy. A., everydayhealth.com)