A cukorbetegség alig ismert okai - meg fogsz lepődni!
A zsír mint cukormágnes
A szénhidrátot tartalmazó táplálékok fogyasztása után a vércukorszint mindannyiszor megemelkedik. Ez természetes jelenség, és önmagában nem vezet cukorbetegséghez. Nem mindegy azonban, hogy a cukor milyen gyorsan kerül ki a véráramból, és jut el a sejtekhez, hogy hasznosítható energiát nyerj belőle.
A zsiradékban gazdag étrend hatására megemelkedik a káros vérzsírok szintje, és a cukor csapdába kerül. A hasnyálmirigy által termelt inzulinmennyiség nem lesz elegendő ahhoz, hogy megfelelően feldolgozza a vér cukortartalmát. Szervezeted rövid ideig, az inzulin termelésének fokozásával, még képes lesz alkalmazkodni. A hasnyálmirigy azonban a folyamatos terhelés hatására kimerül, és tartósan emelkedett vércukorszinttel kell számolnod.
Az Amerikai Diabétesz Szövetség vizsgálata kimutatta, hogy az alacsony zsírtartalmú étrendet követőknél húsz százalékkal alacsonyabb a cukorbetegség előfordulása. Az orvoscsoport megállapította, hogy náluk jóval kedvezőbben alakul a cukoranyagcsere.