A cukorbetegség alig ismert okai - meg fogsz lepődni!
Mesterséges édesítő – hamis megoldás
Helyesen teszed, ha a finomított cukor fogyasztásának elkerülésével próbálod csökkenteni a cukorbetegség kockázatát. Ám erre nem a mesterséges édesítők használata a valódi megoldás. Ezek hatására szervezeted felkészül, hogy cukorhoz jut, így beindul a fokozott inzulinelválasztás. Az édesítők azonban nem juttatnak energiához, és a felesleges inzulinmennyiség hirtelen vércukorzuhanáshoz vezet. Ilyenkor nehezen múló éhségérzetet, gyengeséget, remegést tapasztalsz, és egészen a rosszullétig fokozódhat ez az állapot. Természetes, hogy gyors segítségként édességhez nyúlsz. Számos kísérlet bizonyította, hogy a mesterséges édesítőt használók több kalóriát fogyasztanak naponta, mint testtömegük és anyagcseréjük alapján szükséges lenne. A folyamatosan hullámzó vércukorszint pedig előbb-utóbb diabéteszhez vezethet. A cukor pótlására válaszd az egyenletesebben felszívódó mézet, de legjobb megoldás a sztívia nevű növényi édesítőszer, mely nem okoz zavart az inzulinelválasztásban.