A gyakran használt élelmiszerek legyenek könnyen kivehetőek
2, Megfelelő hőmérséklet
A megfelelő hőmérséklet kiválasztására is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni. Ha túl hideg a hűtő, akkor a benne található élelmiszerek könnyen megfagyhatnak. Ez különösen az olyan érzékeny termékeket érinti, mint amilyenek a zöldségek és a gyümölcsök. Ha pedig túl magas a hűtőben lévő hőmérséklet, akkor tulajdonképpen nem látja el a tényleges funkcióját, vagyis az élelmiszerek tartósítását. Ez pedig a tejtermékekre, és egyéb gyorsan romló élelmiszerekre nézve jelent kárt. Az ideális hőmérséklet, kb. 4-5 °C. A fagyasztó esetében pedig a -17 °C és a -18 °C körüli érték a legjobb választás.
3, Használat szerint
Gondold át, hogy mik azok az élelmiszerek, amelyeket gyakran használsz, illetve ritkábban. Amikor majd bepakolsz a hűtőbe figyelj arra, hogy a gyakran használt élelmiszerek könnyen elérhető, gyorsan kivehető helyre kerüljenek. Így amikor keresgélsz, nem kell minden egyes alkalommal végigkutatni az egész hűtőt. Ilyen lehet például a vaj, tojás, tej, sajt…