12 egészséges étel, amivel feldobhatsz egy egyszerű joghurtot
Diófélék
Több dióféle is jól passzol a joghurt ízvilágához és állagához. A diófélék egy kis ropogósságot kölcsönöznek a krémes állagú joghurtnak, vagy kefirnek. A legjobb választás a dió, pekándió, mandula, pisztácia, kesudió, vagy a földimogyoró. Akár keverve is alkalmas arra, hogy a joghurtba kerüljön.
Méz
A méz különösen a görög joghurt kiegészítésére a legjobb. Nem kell belőle sokat beletenni, egy kis kanál méz is elég ahhoz, hogy feldobjuk vele az ételt. Viszont arra figyelj, hogy olyan mézet használj, ami nem tartalmaz sok mesterséges anyagot.
Gyümölcs
Miért választanád a különböző gyümölcs ízesítésű joghurtokat, ha használhatsz igazi gyümölcsöt is? Ne érd be kevesebbel, mint a valódi hozzávalókkal. Gyakorlatilag szinte minden gyümölcsöt felhasználhatsz a joghurtok, kefirek ízesítésére. A legnépszerűbbek: eper, málna, cseresznye, meggy, barack, banán, ribizli, körte, alma. De kipróbálhatsz valami különlegesebbet is: mandarin, gránátalma, szőlő, citrom, kókusz.