Előzd meg a rákot a maqui bogyó segítségével
Előzd meg a rákot a maqui bogyó segítségével Az antioxidánsban gazdag növényeink fontosságát már nem kell bizonygatni, hiszen ezer és ezer publokációt olvashattunk már a szabadgyökökről és azok megkötéséről. A rákmegelőzésen kívül, azonban mindenféle egyéb betegséget is gyógyítanak és segítenek fiatalon tartani a szervezetet. Az antioxidáns szó gyűjtőfogalom, számos vegyületet takar, főként az élő szervezetben, táplálékban található mesterséges vagy természetes vegyületeket. Az emberi szervezetben mind a szabadgyökök, mind az antioxidánsok jelen vannak és folyamatosan küzdenek egymással. Az antioxidánsok egy része gátolja az oxidációt gyorsító katalizátorok működését, mások önmaguk is oxidálódnak, és az oxigén megkötésével fejtik ki a védőhatást. Az autooxidációt gátló, oxidációs inhibitor jellegű anyagok (pl. a tokoferolok) pedig az autooxidációban képződő peroxid-gyökökkel képeznek stabil végterméket.