Nagyító alatt a GI-diéta
Dietetikusunk szakszerűen járja körül a Glikémiás Index (GI) fogalmát, és az egyes élelmiszerfajták összetételét, hogy még jobban tudjuk hasznosítani étkezésünk összeállításában. Csoportokra bontottuk - zöldség, gyümölcs, innivaló stb. - és listáztuk a különböző ételeket, megadtuk azok GI-értékét.
Ha fogyókúra során alacsony GI-jű ételeket használunk, akkor rövid időn belül észrevesszük, hogy csökken az étvágyunk, jóllakottabbnak érezzük magunkat, annak ellenére, hogy többet ettünk, mint máskor, szellemileg frissebbek leszünk. a negyedik nap környékén már megindul a fogyás, nem kívánjuk az édességeket, fizikai aktivitásunk nő. A gyümölcsökben, zöldségekben lévő tápanyagok és antioxidánsok hatására erősödik a szervezet immunrendszere. A bőrünk, a hajunk, körmünk szebbé válik, a szervezet energiával töltődik fel, csökken a vér koleszterinszintje, a nő a HDL-, csökken az LDL-szint.