Tészta al dente módra
Ne főzd a tésztát túl sokáig
Az olaszoknak van rá egy remek kifejezésük: al dente. Ez a tésztakészítési mód követendő a cukorbetegnél is. A tészta és egyéb keményítők esetében nem jó, ha túl sokáig főzzük, mert túlságosan megpuhul, és ezáltal jobban növeli a vércukorszintet. A tésztával az a baj, hogy még a kenyérnél is több kalóriát és szénhidrátot tartalmaz. Minél puhább a tészta annál kevésbé laktat, így többet eszünk belőle a kelleténél.
Az előbbiekben már volt szó arról, hogy a szervezetnek szüksége van a szénhidrátokra is. A tésztával, kenyérrel és egyéb hasonló magas szénhidráttartalmú ételekkel az a baj, hogy egyszerűen túl nagy mennyiségben tartalmazzák. Így azt javasoljuk minél kisebb adagot fogyassz belőlük.