Csökkentsd mandulával a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát!
A kutatás a mandula és a szívbetegségek kapcsolatáról
A kutatás kimondottan csak a mandula és a szív- és érrendszeri betegségek kapcsolatát vizsgálta. A kísérletben egyenlőre csak férfiak vettek részt, de a kutatók szerint a nők szervezetére is jelentős hatással van a mandula. A kutatásban megfigyeltek fiatal, vagy középkorú férfiak voltak, illetve szintén olyan fiatal, vagy középkorú férfiak, akiknél a szív- és érrendszeri betegségek kockázata magas volt.
Két csoportot alakítottak ki, de a kutatásban részt vevőket nem aszerint csoportosították, hogy milyen szintű kockázattal rendelkeznek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulására. Mindkét csoportban vegyesen voltak, ami azért fontos, mert így nem csak a magas kockázat, hanem az alacsony kockázatra is megvizsgálhatták, hogy hogyan hat a mandula. Tehát az egyik kialakított csoport az étrendjében mandulát is fogyasztott míg a másik nem.
A kutatásban napi 50 gramm mandula elfogyasztása mellett mérték a különböző értékeket. Az egyik fontos tényező a vérnyomás alakulása volt. A kutatás egy hónapig, pontosan 30 napig tartott.
Lapozz a következő oldalra az eredményekért