Tévhitek és igazságok a cukorbetegségről
Fehérjével a cukorbetegség megelőzéséért?
2014.05.13.
Hogyan kerüld el a cukorbetegség kialakulását? Mire kell odafigyelniük a nőknek, hogy csökkentsék az esetleges jövőben kialakuló 2. típusú cukorbetegség kockázatát?
A C-vitaminról
2014.05.11.
Talán ez az első vitamin, melynek létezését a gyermekek a leghamarabb megtanulják. Megfázásos időszakban, vagy csak a napi rutin részeként ez az a vitamin, melyet minden szülő a gyermekébe tukmál, és szedi maga...
A cukorbetegség diétás kezelése
2014.05.11.
A diabétesz kezelése három módon lehetséges. Az esetek többségében legfontosabb kezelési módszer az étrendi kezelés, a diéta. Ez 2. típusú cukorbetegeknél vércukorcsökkentő tablettákkal, és egyre több 2. típusú,...
Csalán, a csípős csodanövény
2014.05.10.
Kora tavasszal a legelső vadon termő, zsenge zöldek/gyógynövények egyike a nagy csalán, melyet boltban nem kapni ugyan, ám tavaszköszöntő túránk során érdemes gyűjteni belőle: teát, turmixot, vagy akár...
A metabolikus szindróma és a cukorbetegség 2. rész
2014.05.10.
A cukorbetegség „története” A metabolikus szindróma – mint később taglalásra kerül – csupán alig egy évtizedes „történeti múltra” tekinthet vissza, bár rejtőzködve igen régi...
A stressz szerepe a cukorbetegségben
2014.05.10.
Ma már bizonyított tény, hogy a pszichés stressz a cukorbetegség létrejöttét eredményezheti. Hogyan történik mindez? Vajon elkerülhetjük? A stressz-reakció válasza: harcolj, vagy menekülj!
Nagyító alatt a GI-diéta
2014.05.10.
Dietetikusunk szakszerűen járja körül a Glikémiás Index (GI) fogalmát, és az egyes élelmiszerfajták összetételét, hogy még jobban tudjuk hasznosítani étkezésünk összeállításában. Csoportokra bontottuk -...
Előzd meg a rákot a maqui bogyó segítségével
2014.05.09.
Előzd meg a rákot a maqui bogyó segítségével Az antioxidánsban gazdag növényeink fontosságát már nem kell bizonygatni, hiszen ezer és ezer publokációt olvashattunk már a szabadgyökökről és azok...
A tequilával a cukorbetegség ellen!
2014.05.08.
A világhírű mexikói tequila fő alapanyaga, az agavé növény, mexikói kutatók szerint segíthet a diabétesz és az csontritkulás kezelésében.