A megoldás: Kalóriadús reggeli, kalóriaszegény vacsora
Az eredmények
Azt találták, hogy a B diétán lévők átlagos vércukorszintje 20%-kal alacsonyabb, az inzulin, C-peptid és GLP-1 szintek pedig 20%-kal magasabb volt, mint a D diétán lévőké. Bár mindkét étrend azonos kalória tartalmú volt, ezen belül pedig az ebéd mindenben megegyezett, az ebéd utáni vércukorszintek 23%-kal alacsonyabbak, az inzulin szintek pedig 23%-kal magasabbak voltak a B diétán lévők esetében. (Úgy tűnik tehát, hogy a régi bölcsességet ideje lenne elővenni és kiadósabb reggelit, mérsékeltebb ebédet követően csupán minimális vacsorát lenne célszerű fogyasztani 2-es típusú cukorbetegeknek – a referáló megjegyzése)
(Forrás: Diabetologia, 2015. március, online, DOI 10.1007/s00125-015-3524-9)