További vizsgálatok várhatóak
Leidy véleménye szerint a tanulmány jó modellt nyújt azokra kezdeti vizsgálatokra, amik a fehérje dús reggeli glükóz és inzulin válaszreakcióit vizsgálják, mivel csak egészséges, nem cukorbeteg nők körében végezték a vizsgálatot, akik teljesen normális glükóz-inzulin kontrollal rendelkeztek. A tanulmány megállapításai alapján, a kutatók remélik, hogy a fehérjében gazdag reggeli fogyasztása a pre-diabéteszeseknek is előnyére válik, de a megerősítéshez további kutatások szükségesek. A kutatást ,, A magasabb fehérjetartalom akut hatása, tojáson és kolbászon alapuló reggeli étkezési utáni glükóz homeosztázis egészséges változókor előtti nőknél.” - címen prezentálták 2014-ben a Kísérleti Biológiai konferencián San Diegóban, Califban.
Leidy továbbá együtt dolgozott még Tia M. Rains, Kristen D. Sanoshy-val, Andrea Lawlessel és Kevin C. Makival a Biofortis Klinika kutatóival, a Chicagoi Méreux táplálkozás tudományi osztályával. A kutatást a Hillshire Brands finanszírozta.
Forrás: diabeticgourmet.com