
Párolt zöldség köret
Párolt zöldség
A párolt zöldség kétségtelenül a legnépszerűbb az egészséges köretek közül. A rizs és a sült krumpli után rögtön ez a köret következik. Sokan választják ezt, ami szerencsére meg is látszik a különböző kifőzdék, gyorséttermek, éttermek kínálatán, ugyanis elég sok helyen kapni. Így ha nem az otthoni étkezést választjuk, akkor is könnyen hozzá tudunk jutni valamilyen egészséges körethez. Az előző oldalakon említett quinoa és köles esetében egyenlőre még nincs ilyen előny.
A párolás egyáltalán nem bonyolult feladat, így bármikor el lehet otthon is végezni. Bár minden zöldség esetében jobb a friss termékek felhasználása, a korszerű hűtési-fagyasztási eljárásoknak köszönhetően, a fagyasztott termékek is meglepően jó állapotban vannak. Így ha éppen nincs szezonja valaminek, akkor sem kell elkeseredni, bármi beszerezhető a boltok fagyasztójából.
Az, hogy ki milyen zöldségeket használ, az már tényleg ízlés dolga. Általában elmondható, hogy a párolt zöldséget készítők kiemelkedő része, nem egyféle zöldségből készíti a köretet, hanem többfélét is összekever. Ez még változatosabbá és egyben szélesebbkörű vitamin- és ásványi anyag forrássá teszi az ételt.